v
header

OM INITIATIVET

I Sverige lever nära en miljon muslimer. Precis som befolkningen i övrigt är många fysiskt aktiva, vissa vardagsmotionerar medan andra är proffsatleter. Men hur löser man träningen under fastemånaden ramadan? Hur klarar man sig utan mat och dryck från soluppgång till solnedgång utan att behöva sluta träna? Det saknas kunskap och information kring. Därför ställs många fysiskt aktiva muslimer inför ett val - att antingen träna eller fasta.

Samtidigt kan vi på flera håll se hur muslimska atleter presterar på topp. Några exempel är fotbollsspelarna Mohamed Salah och Karim Benzema. Det är möjligt att fasta och träna, oavsett träningsnivå. Det kan till och med vara bra för din kropp.

Såväl en maratonlöpare som en boxare ägnar tid åt att förbereda sig inför en tävling, mentalt och fysiskt. Alla har rätt att få möjligheten att träna och varje stor utmaning kräver planering. När det inte finns enkel utbildande och inspirerande information blir det svårt för en fastande muslim som vill träna under ramadan att förbereda sig.

Med detta initiativ vill vi på adidas ge muslimer chansen att slippa behöva välja bort träning eller fasta. Här kan du inspireras till att göra båda, på ett sätt som passar dig och ditt liv.

Ta del av hur professionella atleter lägger upp sin träning under ramadan, erfarna tränares tankesätt, rekommendationer från fysioterapeuter och tips från livsstilscoacher. Ge dig själv de bästa förutsättningarna att hålla igång din träning under ramadan, förbered dig med adidas.

Ramadan Kareem,
adidas